Thursday, August 7, 2008

KAJI SELIDIK oleh Artistes United Records


Sila dengar lagu yg sedang berkumandang di blog ini (Cinta Tiga Segi).

Adakah lagu ini SESUAI untuk dirakam semula oleh Nubhan untuk dimuatkan dalam album sulungnya? Sila undi poll di sebelah kanan.

Nyatakan pendapat anda.

27 comments:

Ain Azhar @ Chenta said...

Salam..
Setau chenta, lagu ni dah dirakamkan semula oleh SALEEM (IKLIM).. Patut ke Nubhan nyanyi lagi? If nak dengar lagu yang disusun semula oleh SALEEM tu, bagitau chenta.. Chenta letak kat Forum Nubhanfc..

Unie Manis said...

Kalau ikut pendapat mamazaid yg ikhlas..;
- tk sesuailah untuk nubhan..sbb
1) cerita disebalik lagu ni..negative..kisah pembunuhan..walaupun cite sedih, tapi still it is a sin to kill people...and kalau lagu ni meletup pun, still org akan mempertikaikan nilai2 murni lagu ni...
2) lagu ni meleweh sgt..nubhan ..still remaja..& sepatutnya lirik utk lagu nubhan lebih kearah yg lebih positif..and music nya lebih catchy and energetic..
3. Lagu ni..dah pernah dinyanyikan..so dah tak fresh.

AJYM said...

JIKA DIOLAH SEMULA MUNGKIN JADI SEDAP TERUTAMA KORUSNYA... KALAU BOLEH CREATE KORUS KEDUA SUPAYA ADA KLIMAKSNYA....KENA CARI PENCIPTA ASALNYA UNTUK DIOLAH... NADANYA DAH SESUAI SGT DGN SUARA NUBHAN...MEMANG TANGKAP LELEH CUMA KLIMAKSNYA YG TIADA...

Jimmie said...

Lagu ni mmg sesuai kalau Nubhan rakam semula..Pasti Nubhan ada cara tersendiri bawa lagu ni..Dgn arrangement music yg baru(if possible). CAYALAHHHHHH!!!!

shashot gakdus said...

lagu ni ala2 melewehhh...tapi kalau somebody can do a beautiful arrangement of the song....confirm dabombbbb

plus mcm org kat atas kata...add something yg boleh bagi klimaks...it wud be great

Shikin JD said...

Mmg setuju Nubs nyanyi semula lagu ni, mmg sesuai ngan sore dia, dah terngiang2 kat telinga mendgr lagu tu

Harap lagu tu dpt menaikkan lagi nama Nubs

forum said...

hmmm...for me, to meleweh n tangkap leleh...tak taulah kalau arrangement music yg berbeza boleh jadikan lagu ni lain skit...

muschan said...

-lagu ni meleleh sgt....
-kalau dirakam semula, akan timbul kontroversi tak? wlpn lagu ni pernah dirakam semula oleh Saleem, tapi asal usul lagu ni mcm x dikenal pasti je....
emm, pada saya x berapa sesuai.

farah said...

I like the song but I'm so sorry,it's too meleleh for Nubhan.

If you put this song in his album,I think I will skip this track.

Just my 2 cents.

Senorita said...

Tak tahu kenapa bila dengar lagu ni I dok byg kan si Iwan Dangdut tu nyanyi. This song sound too 80s lah. Lagu ni psl org bunuh diri ke? I pun rasa nak bunuh diri bila dgr lagu ni mcm kecewa yg teramat sgt sampai tak ada harapan nak hidup..

Anonymous said...

lagu ni memang meleleh & meleweh sgt, serta latarbelakang lagu tu yg -ve, mcm tak sesuai untuk nubhan.

bak kata unie manis diatas, berikanlah nubhan lagu2 yg bercorak positif, atau lagu2 yg ceria & gembira.. yg bila kita dgr, kita pun akan sama ceria & gembira..

-himawari-

TokSky said...

Tak minat lagu ni...terlampau meleweh, tak menuju puncak la...

Tuo Mamin /A118629 said...

ntah la...tak sesuai kot...lgpun lagu ni dah byk versi sangat...
lg ni memang best ngan sgat popular la kiranya..tak best gak nant ade plak yg ckp nubhan ni tumpang populariti lg ni untuk jd terkenal...tapi tak kisah la..apa yg terbaik tuk nubhan..sy sokong aje...

loveakfe said...

lagu ni memang sedap, tapi rasanya lagu ni banyak sangat kontroversinya.

lagu ni lagu frust senongeng sangat laa... emm cam tak sesuai aja dengan Nubhan.

fazy said...

lagu ni best tapi,

a) tangkap leleh sangat
b) cerita negatif yg byk versi di sebalik makna lagu tersebut..
c) salem dah pernah nyanyikan lagu ni, so dh tak fresh..

Nubhan patut diberi lagu yg segar dan berlirikkan yang positif..

MsIka said...

erm...tak sesuai...lagipon dh lame kan lagu ni..we want sumthing new..n..fresh...

Anonymous said...

mmm... rasenye xsetuju la nubhan nyanyi balik lagu ni, hehe...

~wlpn lagu ni best, tp leleh sgt...

~rasenye nnt kecoh plak sbb Saleem da penah rakam, nnt org cakap rebut ke hape kan...

~lagi satu kot org kate nubhan nk tumpang populariti sebalik kisah lagu ni...

~mmm... laktu rasenye lg best kalo nubhan xrakam balik lagu sape2... just lagu2 mmg dicipta utk die je...

hehe itu je... tp ntahla... rase xyah la kot nubhan nyanyi balik lagu ni dok? hehe

ikhlas dari SY_LIA

Anonymous said...

ermmm sy rase tak sesuai sbb;
-lagu ni leleh sgt, tak sesuai untuk jiwa remaja mcm abg An
-nanti kecoh pulak sebab lagu ni dah dirakam oleh Saleem
-nanti peminat yg lain pandang negatif sbb tumpang populariti

so, itu jer lah pandangan kite..

Ikhlas dari Hani =)

Anonymous said...

kureng shuke ar..
cux x bpe sesuai ngn imej nubhan loe yg masey muda remaja..!
hiiii..
agpown lagu neyh mcm sarat ar, meleleh sgt..
tp tatau la if nubhan nyanyi dea wat versi laen lak kan..
tp dr nyanyi lagu owg, i think its better if dea nyanyi his own song..
t owg dgr pown da tau 2 lagu dea je..
tq!
dats all ..=") ---thynnie---

Anonymous said...

the song mmg meleleh tp rsnya y buat lagu ni meleleh sbb singing style penyanyi tu. Tp xtau nape sy rs with a new arrangement o d music n with a better singing style. Rs terngiang2 pula nubhan nyanyi...+ suara dia y sedap tu.. mmg best!
boleh meletup tu~!!
even b4 ni dah ada penyanyi y rakamkan, tp rsnya mcm xdgr sgt lagu ni pun..huhu
kalau nnubhan y nyanyi sure le dgr slalu kat radio..
cuma xle ke pendekkn ket part bridge y berjela tu..huhu..or maybe +- apa2 y kurang..

m looking 4ward to see dis song sang by nubhan.. ^_^v

p/s: sesekali dgr lagu lentok cemni best gak..since dah jarang ada lagu2 cemni zaman2 skang ni..hehe

so i vote for YES! THIS SONG IS SUITABLE FOR NUBHAN

Syaeika

Nubhan's silent reader said...

lagu ni macam best and personally, i think nubhan's voice really suit this song... msti best gile dgn suare die yg gemersik itu.. :D.. but itulah, this song is too meleleh n meleret.. macam takde climaks.. mule2 dgr seronok pastu lame2 dah sampai part tgh tu rase cam bile la lagu ni nak abes.. haa.. maybe kalau tuka music arrangement ke ape ke ok kot.. tapi apapepon, as long as its nubhan every song yg die nyanyi walau terangse pon mesti best dan harus dilayan~~ wee!! go nubhan go! i love you~

Anonymous said...

Plz don't give dis song to nubhan!!!!!!!!!
give him a new & fresh song....
PLZ5x....

Anonymous said...

i thik lagu ni sesuai untuk nubhan kalau di ubah sikit korusnye but suaranya memang sesuai untuk nubhan.

but!!! i think tak boleh sebab ini saleem jadi kene buat the fresh song.........

Anonymous said...

xsilap lagu ni digubah oleh sum1 inside prison...lagu ni best..but klau nk nubhan nyanyi..kene ubah sket arrangement dier..bg fast sket... =)

_ciK ja_ said...

tak payahlah dah ramai sgt yg nak nynyi lagu nie..
tak bgus tuk nubhan yang tgh nak naik.. macam tompang populariti lagu nie je... ntahpaper.. so jgn sesekali nyanyi semula lagu nie... cukuplah beberapa org artis yg telah nynyi semula.. plsss lah..

Anonymous said...

kalau nubhan yg nyanyi gerenti wa menangis..menangis bkn sbb apa..sbb touching dgn vokal dia yg mantap..sob3..hehehe..boleh x?
kalo tang muzik tu..i think nubhan bleh bawa dgn cara dia yg tersendiri..about the lirik..mungkin boleh diolah semula..
tp kalau lagu ni pernah dinyanyikn i think better nubhan cari lagu baru la..kalau nk refresh balik pun boleh gak...

miSS sL0ppY said...

for me,
suara nubhan hanya best giler bila dia nyanyi lagu dia sendiri je..
contoh paling fofuler lagu ada untuk mu itu...
so, its a no...